Monday, October 10, 2011

Cabut Gigi

pagi2 dah bangun..konon nak g tampal gigi kat PESONA,klinik gigi swasta yang agak terkenal kat melaka.Lokasi kat area Hang Tuah Mall..dekat pejabat or bangunan MARA.Disebabkan pagi dah ramai dan hubby lak kena keje petang.So semua kena set masa..agak2 mmg x sempat kalau cek-up situ.Jadi ambik lain alternatif, pegi kat klinik pergigian kat klinik komuniti Peringgit.Kat situ lah pagi2 isnin macam nih hanya untuk yang ader appointment je.Kalau ada pun untuk pesakit luar yang xde appointment petang.Of couse lah x boleh nak datang sbb hubby keje.Nasib baik adik nurse tu bagitahu klinik pergigian kerajaan mana yang ader khidmat pergigian w/out appointment...Klinik Komuniti ayer Keroh dan Klinik Kesihatan Ayer Molek.

Hubby suh cek kat Ayer Keroh dulu memandangkan dekat dr Peringgit.Sekali pergi..penuh giler sampai kerusi pun xde.Terus je pecut kat Ayer Molek.Masuk2 xde orang..lega sangat, kira x lama lah ..tapi takut kat dalam hati nih tuhan je tahu.Pas register, terus masuk.Doktor perempuan cina.Memang baik sangat2.Tapi takut aku x hilang jugak.Dia tengok lubang gigi aku dalam even sikit.Tambahan pulak gigi bongsu.Dia siap tanya nak cabut ke nak tampal sementara sbb takut sok2 gigi tuh sakit.Sekarang memang x sakit lagi...takut je...mana tahu kan???

last2 dipendekkan cite aku ambik keputusan untuk cabut je gigi.Masa nak injection pun aku dh terketar2 tangan.Doktor siap suh relex2...hilang lah sikit takut.Masa nak abut lagi takut , sbb gigi aku nyer akar tuh terbengkok satu, so dari 3 akar tuh, 2 lurus n satu bengkok.Jadi gigi tuh kuat sikit n payah nak cabut.Bila doktor tuh korek, terpatah lah yang bengkok tu.Nasib baik bila tarik keluar yang patah tuh terkeluar sekali.kalau x satu keje lak nak cari tunggul tu kan??


Apapun inilah pengalaman ke2 aku cabut gigi pas hampir 20 tahun lepas nyer cite.Sama gak halnya..gigi bongsu yang bertindih banyak sangat.Masa tu sakit mungkin sebab injetion je sbb operate..maklumlah kecik lagi.Pasnih kena wat cuci gigi plak.Yang pasti dengan doktor gigi yang sama..terima kasih doktor kerana memberi layanan yang baik....

3 comments:

  1. Berape kost cabut gigi,'n tampal gigi

    ReplyDelete
  2. Berape kost cabut gigi,'n tampal gigi

    ReplyDelete
  3. Klinik kerajaan free je klu somi staff kerajaan..klu x byr rm1, je

    ReplyDelete