Terasa melonjak2 hati nih nak try resepi semprit susu nih.Resepi dah ada lama.Tapi bila tengok sorang2 post kat satu group resepi nih.Tiba2 lak hati nih terdetik nak try gak.Kebetulan kat jusco ada promosi buttercup..apa lagi pergi pecut kete pergi pagi2 semata2 nak beli buttercup.Balik umah terus mulakan operasi.Anak-anak suka automatik ibu pun senang hati.Berbaloi buat sebab lembut.tapi hati2 sebab adunan makin lama makin keras dan sakit tangan nak tekan..apapun mabeles
Bahan2 simple je..
600gm tepung jagung
1/2 tin susu pekat
1 buku butter(250gm)
yang nih resepi yang aku guna..tapi ada satu lagi resepi yang mungkin dah di olah sebab adunan mengeras bila lama dibiarkan pada suhu bilik.yelah sementara menunggu adunan dibakar mesti nak terap lain kan..Yang ada oven besar boleh masuk satu adunan tu xyah lah cakap lah..mmg senang keje
Resepi 2:
400gm tepung jagung ( 1paket)
1 buku butter
100gm tepung ubi/kanji
1/2 tin susu pekat.
yang nih aku tak try lagi.tapi nanti aku try jugak..untuk sapa2 yang nak try tu tangan kena urut dulu yer..he3..
No comments:
Post a Comment